НОВИНИ. ТЕНДЕНЦИИ. ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ.
Ще е то ергономичен офис стол.
Ergonomic Chair Features
резюме
Автор:

Обяснение на ергономията на стола

Може или не сте наясно със сериозните последици за здравето от продължителното седене и защо това е причина за безпокойство за всички нас, които прекарваме повече от 30 часа, седнали на работните си бюра всяка седмица.

Седенето причинява редица стресове в телата ни, особено в гръбначния стълб, и това напоследък започна да се признава все повече от здравните специалисти и е основната причина за внезапния бум на ергономичните офис столове .

Какво означава терминът „ергономичен“?

Ергономията е наука, известна още като човешко инженерство или биотехнология. Дисциплината включва разглеждане как обектите могат да бъдат проектирани и/или подредени така, че най-добре да допълват лесното и безопасно човешко взаимодействие.

Ергономичният стол, например, е стол, който е проектиран да поддържа най-добре човешкото тяло, включително съображения като стойка, комфорт, подкрепа и здраве.

Какво прави стола „ергономичен“?

Ергономичните офис столове имат редица функции, предназначени да подобрят стойката ви и да предлагат правилна опора, но вършат само половината работа – За да почувствате наистина предимствата на ергономичния стол, първо трябва да се научите как да седите правилно:

как да седнете правилно диаграма

  • Дръжте една ръка разстояние от екрана на компютъра. В идеалния случай горната част на монитора трябва да е на нивото на очите ви.
  •  Седнете изправени и избягвайте прегърбване. Вратът ви трябва да е в спокойна и неутрална позиция.
  •  Дръжте ръцете си успоредни на пода
  •  Седнете с двата крака на пода и избягвайте да кръстосвате краката си. Това е за да позволи правилното кръвообращение в краката ви.

Добрият ергономичен стол ще бъде регулируем, за да позволи по-добър контрол и персонализирани настройки. Регулируемостта е особено важна, ако купувате столове, които ще се използват от различни потребители. Ако купувате стол за вашия домашен офис или специално за един човек, помислете за използването на размерите на тялото му за по-добро „прилягане“.

Характеристики на ергономичен стол

Диаграма на характеристиките на ергономичния стол

1. Височина на седалката

Оптималната височина на седалката трябва да ви позволява да поставите краката си на пода, поради което изборът на стол с регулируема височина на седалката е от съществено значение, защото всеки е различен. Нещо повече, тъй като повечето работни бюра остават на фиксирана височина, важно е височината на седалката да може да се променя. Височина на седалката, която варира от 16 до 21 инча от пода, трябва да работи за повечето хора.

2. Ширина и дълбочина на седалката

Правилната дълбочина на седалката трябва да оставя между 2 и 4 инча между ръба на седалката и задната част на коленете. Ако седалката е твърде напред, това може да окаже прекомерен натиск в задната част на коленете.

3. Наклон на седалката

Добрите ергономични столове ще позволят на седалката да се накланя, което позволява правилно позициониране на таза. Предният наклон на таза е проблем със стойката, който засяга почти всеки, който седи много, поради което е важно тазът да бъде в неутрално положение при седене, с ъгъл от 80 градуса в бедрата, коленете и глезените.

4. Облегалка Лумбална опора

Това се отнася до опората, предоставена на долната част на гърба ви и е основна характеристика на ергономичния стол. Ергономичните столове поддържат естествената „S“ форма на гръбначния стълб, която предотвратява спускането и намалява напрежението върху гръбначния стълб и таза. Регулируемата облегалка позволява на потребителите да подравнят извивката на стола с извивката в гръбнака си, за оптимална опора.

5. Наклон на облегалката

Регулируемата облегалка позволява по-подходящо позициониране за потребителя, тъй като те могат да преместват облегалката, за да поддържат по-конкретно естествената си позиция на гръбначния стълб. Използването на тази функция през целия ден позволява на облегалката да поеме част от тежестта от горната част на тялото ви, намалявайки натиска върху гръбначните дискове и мускулите.

6. Въртящ се

Въртящият се в ергономичен стол помага на потребителите с тяхната маневреност, като улеснява достигането до различни точки на техните бюра, без да се налага да се напрягат прекомерно.

7. Подлакътници

Подлакътниците помагат за намаляване на напрежението в горната част на тялото и позволяват на раменете да се отпуснат. Въпреки това, подлакътници не трябва да се използват, когато пишете, тъй като това намалява общото движение на ръцете, което от своя страна увеличава движението на китката, което води до натоварване на мускулите на предмишницата.

8. Облегалка за глава

Поддържа задната част на главата и горната част на шията, намалявайки напрежението в раменете и горната част на торса.

9. Материали

Добрият ергономичен стол е изработен от удобни материали. Материалът не трябва да предизвиква изпотяване на гърба на потребителя. Използваните материали обаче ще зависят от бюджета; ергономичните столове от висок клас ще използват кожа или кадифе.

10. Колела

Ако вашият стол ще се използва върху твърда повърхност, намерете стол с меки гумени колела. Ако вашето работно място/домашен офис е покрито с мокет, изберете твърди колела, които да ви помогнат да се ориентирате по-добре.

 

Допълнителни съображения

Когато избирате своя ергономичен офис стол, трябва също да вземете предвид колко дълго ще седите в него всеки ден, тъй като колкото по-дълго планирате да използвате стола, толкова по-регулируеми опции ще искате да обмислите.

Офис Професор

© Проконтракт. София. България.